Кубрат Пулев гледа към САЩ в дългосрочен план. Това призна боксьорът, чийто договор с настоящите му промоутъри изтича догодина.

„Америка стои като вариант, защото има интерес за нас – и за мен, и за брат ми. НВО също проявява интерес да излъчва мои мачове. Така че това е най-важното и смятам, че Америка е една сфера, един път, който е много важен и смятам, че ще допринесе за моето развитие”, коментира Кубрат Пулев.

Професионалният боксьор внесе яснота защо световната боксова асоциация насрочи друг мач за титлата, а не негов двубой с Фрес Окуендо в Чикаго в началото на следващата година.

„Оправданието е, че аз съм контузен и не мога толкова бързо да се подготвя. Изпратих им документ, че съм готово, мога да започна тренировки, но те отвърнаха, че тези боксьори са подготвени и световната титла не може да отане вакантна толкова дълго време. Ще съм доволен, ако аз съм човекът, който ще се изправи срещу победителя от световния шампион и Фрес Окуендо”, обясни Кубрат Пулев.

"Смятам, че до 15-20 дни, след Нова година започвам да се подготвям сериозно за новия мач.

Неговият брат Тервел Пулев ще изиграе още един мач на професионалния ринг до края на годината. Срещата ще е в Берлин на 22-и декември

„През следващата година се планира да започна да правя мачове и в България. Не само мястото е важно, но и какви ще бъдат мачовете”, каза Тервел Пулев.

"Ули Вегнер е доказан специалист и с него се разбирам добре. Бъдещето ще покаже - договорът ми със Зауерланд", завърши Пулев.