Бившият световен шампион в две категории ще се бие за титлата в лека категория с човека, който го наследи на трона - непобеденият руснак Хабиб Нурмагомедов. Супер шоуто ще се случи на UFC 229 на 6 октомври в Лас Вегас.

Двубоят трябва да бъде кулминацията на съперничеството между двамата, което стигна до неподозирани размери. Преди UFC 223 в Бруклин Макгрегър и хора от неговия антураж атакуваха автобуса, возещ Нурмагомедов и други бойци от UFC.

Макгреггър счупи стъкла и контузи няколко бойци, а в последствие бе наказан по 12 обвинения. Той все пак запази своя американски паспорт, а след това развитие от UFC побързаха да обвържат ирландеца с един от най-големите сблъсъци в историята на UFC.

29-годишният Нурмагомедов има 26 победи в 26 мача, а титлата взе след победа със съдийско решение срещу Ал Якуинта.

За Макгрегър това ще е първият сблъсък в октагона след спечелването на титлата след победа над Еди Алварес на UFC 205 през ноември 2016. С нея Макгрегър се превърна в първия световен шампион едновременно в две категории.

Поясите му обаче бяха отнети, тъй като той не ги защити, а вместо това през август 2017 участва в боксов мач с Флойд Мейуедър.

Огромните средства, спечелени от него в този мач, доведоха до съмнения, дали Макгрегър ще иска отново да се завърне на октагона, но това явно ще се случи!