Кубрат Пулев сподели при завръщането си от Германия, че най-вероятно следващият му мач ще бъде в Германия, а не в САЩ. Той уточни, че не бърза и се чувства в добра физическа форма.

Относно мача на своя брат Тервел, постигнал девети професионален успех, Кубрат коментира: "С един сериозен противник, не знам колко пъти е бил претендент за световна титла, 10, 12. Справи се доста добре, макар че останахме критични към него, защото можеше да бъде и доста по-добре. Това е въпрос на работа, тренировки, спаринги."

"Отлично, супер се чувствам. Проточи се, но аз не бързам. Смятам, че контузията отшумява напълно, сега започвам здрави тренировки, най-вероятно в Германия, защото искат следващият ми мач да бъде в Германия."

"Горе-долу тези дати (края на май, началото на юни б.р.). Все още не отпада вариантът САЩ, но ще видим, затова бях там, да преговарям също, до 10 дни ще стане ясно къде точно."

А ще играе ли с победителя от мача между Окендо и Чар? "Зависи вече от федерацията, каквото решат след този двубой. Аз съм за по принцип. Готов съм да се бия с всеки."

А има ли проблеми с отбора му Зауерланд? "Не смятам, че е така. Значи в цял свят се работи по този начин. Досега те бяха като промоутъри, тренираше се като отбор, а това не е правилно. Това е професионален спорт, има един спортист и цял екип около него. А не 10 боксьора и трима треньори. Трябва всичко да бъде професионално и на ниво. Ще видим."

"До края на 2018-а ми е договорът. Дотогава съм и с него (Ули Вегнер). За сега това ще проведем лично разговори и ще видим", допълни Кобрата.

Кобрата: Искаме да пробием на американския пазар