Българският боксьор Кубрат Пулев даде обширно интервю за boxingforall.co.uk, в което разкри какви неспортсменски удари е получил извън ринга от Хюи Фюри и неговия щаб.

Кобрата е получил обвинения от екипа на съперника и след допинг контрола - че българинът е манипулирал пробата си. Според по-големият от братята Пулеви, това са чисто и просто „цигански номера”.

„През цялата седмица преди мача, по време на боя, както и след него, те не спряха да играят мръсно и евтино. Опитах се да запазя добрия тон. Изпълних всички изисквания по договора, дори повече. Дадох им повече билети, дори от написаното в контракта. Например, аз получих само два билета от Кличко за световната титла. Само два билета. Сложихме всички гости на Фюри, близо до неговия ъгъл”, коментира Кубрат Пулев.

„По време на официалния кантар, те ме обидиха по неясна причина, търсеха конфронтация и едва успях да спра хората от екипа си, за да се избегнат грозните сцени.”

„В деня на мача, хора от неговия щаб влязоха в моята съблекалня, докато се подготвях и загрявах. Те стояха там през цялото време и си мислеха, че тяхното присъствие ще ме изнерви или смути. Съжалих ги, те не знаят, че съм като желязо и тези евтини номера не ми действат.”

„Циганските номера не спряха дори и след победата. По време на допинг контрола. Само защото лекарите, които направиха процедурата, говореха български и поискаха след края на допинг контрола снимка с мен, от щаба на Фюри ме обвиниха в манипулация на пробата, както и че съм извикал свои хора за теста”, сподели още Кобрата.

След тези обвинения Кубрат Пулев е предложил на своя опонент да дадат нови проби, в някоя от столичните болници. „Бях готов дори да им дам кръв за тест, за да я изследват с тях в Англия. Предложих им да вземат кръв, за да си имат за спомен от силната ми българска кръв. Разбира се, те отказаха.”

„Ако трябва да обобщя – обичайните цигански номера, малки и мръсни игри, и много, много евтино поведение. Все пак в неговия щаб имаше и приятни хора, не всички бяха евтини.”

За да завърши интервюто в положителен стил, Кубрат Пулев се обърна към феновете във Великобритания: „Хора, бъдете здрави и щастливи. Продължавайте да обичате и да подкрепяте бокса. Боксът има страхотни традиции във Великобритания. И кой знае? Един ден може да се бия в Англия, пред английска публика, защото британците са готини и подобен мач ще ме зарадва много.”