Британската боксова звезда Кел Брук (37-2, 26 КО) е изключително уверен, че ще унищожи своя сънародник Амир Хан (32-4, 20 КО), ако двамата се изправят един срещу друг на ринга.

Брук беше около ринга на "Ехо Арена" в събота, за да стане директен свидетел на убедителната победа на Хан над Фил Ло Греко чрез нокаут за точно 39 секунди.

Двамата дългогодишни врагове се качиха заедно на ринга след края на битката, за да отправят своите закани лично един към друг. Амир Хан заяви, че ще преследва до последно Брук, но бившият шампион в средна категория не вярва, че Хан иска подобна среща.

"Амир, хайде, Амир. Всички фенове искат да видят тази среща. Аз искам тази среща. Хан може и да бяга по джунглите в търсене на звезда слава, но когато се качи на ринга с мен, ще го накарам да види звезди по сред бял ден", заяви Кел Брук.

"Знам че той има много бързи ръце. Провеждал съм спаринги с него. Той има най-бързите ръце, срещу които някога съм се изправял, но в крайна сметка точният тайминг винаги бие скоростта. Аз съм опитен професионалист, ще му отвинтя главата. Ще го унищожа", добави Кел Брук.

Британският промоутър Еди Хърн, който представлява и двамата атлети, също има желание този мач да стане факт.

"Това ще бъде огромна битка за Великобритания. Британската общественост иска да види Хан срещу Брук и аз искам да уредя този двубой, а те пък имат желание да се размажат на ринга", заяви Хърн.

Планът за сега изглежда, че и двамата бойци ще проведат по още една среща през юни и юли, преди да се стигне до споразумение за двубой в края на годината.