Ден преди големия сблъсък между Антъни Джошуа и Александър Поветкин дойде време за един от най-интригуващите моменти преди боя – кантарът.

Както Джошуа обеща в хода на подготовката си, британецът bе доста по-тежък от своя руски опонент, след като закова кантара на 111.63 килограма, докато Поветкин спря кантара на 100,70 кг. Неоспорим е фактът, че руснакът показа невероятна мускулатура, макар по-ниските си килограми спрямо своя опонент, а Джошуа изрази едно от опасенията си преди боя.

Носителят на титлите в WBA, IBF и WBO, чиито пояси ще бъдат поставени на карта в съботната галавечер, която ще можете да гледате на живо по DIEMA SPORT 2, счита, че по-ниската маса на своя опонент ще му даде възможност да е по-пъргав между четирите ъгъла. Винаги може да се доверите и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA, която също ще ви направи съпричастни към боксовото зрелище на годината.

Антъни Джошуа Александър Поветкин

източник: Gulliver/GettyImages

„Той ще бъде бърз, но ще сложа моите танцувални обувки и ще бъда бърз с краката ми”, сподели АJ секунди след кантара.  „Чувствам се здрав и зная как да се боксирам, така че не се притеснявам”, продължи роденият в Уотфорд боксьор.

12 снимки

В контекста на днешния кантар, Джошуа бе с два килограма по-лек отсега при защитата на титлите си през март срещу Джоузеф Паркър, където спечели по точки. Досега в кариерата му най-тежък бе срещу Карлос Такам (през октомври 2017), когато тежеше 114 килограма, а при големия му успех над Владимир Кличко спря кантара на 113,398 килограма.

Що се отнася до руснака, той е далеч от най-тежката си маса, която бе регистрирана през 2015 година срещу Майк Перес – 105 килограма.

Антъни Джошуа Александър Поветкин

източник: Gulliver/GettyImages

Залата „Business Design Center” в Ислингтън, която е на десетина километра от митичната арена „Уембли”, бе препълнена до краен предел, за да могат хората да видят за последен път двамата един срещу друг без да се боксират.

Антъни Джошуа Александър Поветкин

източник: Gulliver/GettyImages