Американските медии разкриха още една причина защо не може да се проведе мач между българската звезда в професионалния бокс Кубрат Пулев и хегемона в тежка категория Антъни Джошуа. Тя е свързана с тежката аркада над веждата, която получи в мача с Богдан Дину. 

Според правилата на Атлетическата комисия на щата Ню Йорк, трябва да мине определено време от заздравяването на подобна тежка рана, за да получи лиценз за битка на територията му. А мач с британеца трябваше да се състои в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк. 

Още вчера, когато се разбра, че мач между двамата няма да има, беше изтъкната и другата причина - спреният лиценз на територията на щата Калифорния заради заведеното дело от журналистката Джени Суши и маститата ѝ адвокатка Глория Олред за сексуално посегателство. 

Макар това решение да няма правни последствия на територията на друг щат, обикновено атлетическите комисии зачитат решенията на колегите си в другите щати и това можеше да се яви пречка за провеждането на срещата на 1 юни. 

Така пречките пред провеждането на такъв двубой, който от лагера на Джошуа се надяваха да се превърне в касов, станаха твърде много. И той насочи търсенето си към нов опонент. Според редица сайтове големият фаворит за битка с него е кубинецът Луис Ортис. 

Преговорите с него вече са в напреднала фаза и се очаква в самото начало на следващата седмица да е окончателно ясно дали такъв двубой ще се проведе. Шансовете това да се случи обаче са огромни.