След като екипите на най-успелия българин на професионалната боксова сцена Кубрат Пулев (25-1, 13 КО) и на британеца Хюи Фюри (21-1, 11 КО) не стигнаха до споразумение за провеждане на мач между двамата от международната боксова федерация (IBF) насрочиха търг, който ще проведе на 9-ти август.

Спечелилият ще има право да определи мястото на срещата и разпределението на печалбата.

Очаква се Пулев и Фюри да се изправят един срещу друг в спор за основното претендентско място в тежка категория на IBF, където шампион е британската суперзвезда Антъни Джошуа (21-0, 20 КО).

Българинът вече на два пъти участва в подобни търгове и ги печели, но Джарел Милър и Дилиън Уайт отказаха да излязат срещу Кобрата на родна земя.

Очаква се при трети успех в наддаването, Пулев отново да настоява двубоят да се проведе в България.

23-годишният Хюи Фюри има 21 победи на професионалната сцена и само една загуба, която отиде от ръцете на Джоузеф Паркър чрез съдийско решение на 23-ти септември 2017-та година.

37-годишният българин пък има 25 победи на ринга и само една загуба, която бе нанесена от тогавашния властелин в тежка категория Владимир Кличко през ноември 2014-та година.

Ако Кобрата успее да премине през Фюри, пред него ще се открие втора възможност да се бие за титлата в тежка категория срещу Антъни Джошуа.

В края на 2017-та година българинът трябваше да излезе срещу британеца в Лондон, но десетина дни преди срещата се оттегли заради контузия.