Антъни Джошуа постигна поредния си успех на професионалния ринг, като повали и Александър Поветкин на "Уембли" в събота вечерта. Веднага след края на двубоя промоутърът на световния шампион Еди Хърн обяви, че следващият му сблъсък ще бъде или с Дионтей Уайлдър за обединение на всички световни титли в тежката категория на професионалния бокс, или с Дилиан Уайт. 

Хърн е промоутър и на Джошуа, и на Уайт, а ако се изправи срещу родения в Ямайка боксьор, ще бъде мач за защита на колана в WBO. Но може би няма да се усмихне щастието за такъв двубой, поне според анализа на вестник "Сънди Експрес". 

Следващият мач на AJ е насрочен за 13 април 2019 г. на "Уембли". От WBO обявиха, че той има точно 180 дни, смятано от днес, за да проведе задължителна защита на световната титла. Това поставя евентуалния мач с Дилиан Уайт извън поставения график на Джошуа. 

Другата задължителна опция за битка пред световния шампион е защитата на колана му в IBF. А там ще се изправи срещу победителя от мача между Кубрат Пулев и Хюи Фюри. Там няма такава срокова рамка, така че победителят от тази битка има огромен шанс да се изправи срещу британеца на 13 април на "Уембли". 

Разбира се, най-голямото желание на Хърн и компания е на въпросната дата през 2019 г. да се проведе мачът с Дионтей Уайлдър. Но преговорите с него и щаба му текат твърде мъчително и този обединителен мач за всички световни титли в професионалния бокс може да се проточи във времето.