Световният шампион в тежка категория на WBO, WBA, IBF и IBO Антъни Джошуа все още иска двубой за абсолютната световна титла с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър.

Това заяви промоутърът на британеца Еди Хърн. Решимостта на Джошуа да се срещне с американеца за обединяването на поясите в тежка категория остава налице, въпреки че Уайлдър получи одобрението на Световния боксов съвет за реванш срещу Тайсън Фюри, след като сблъсъкът между двамата завърши при равенство в Лос Анджелис.

"Въпреки нареждането от страна на WBC за реванш между Уайлдър и Фюри, мач между Джошуа и Уайлдър на ,"Уембли" на 13 април остава на дневен ред", заяви Хърн за Sky Sports.

"Мисля, че това, което казва Уайлдър и Фюри е, че одобряват евентуален реванш помежду им, а не че той ще се състои на 100%. Доминик Бризийл е следващият задължителен претендент за пояса в тежка категория на WBC. За момента нито Уайлдър, нито Фюри са поръчали реванш. Не мисля, че това променя нещо. Ако Уайлдър иска да се бие с Фюри, ще се бие с Фюри", добави промоутърът и каза още:

"Ако иска да се бие за абсолютната световна титла в тежка категория с Джошуа, ще се бие с него. Не знам колко важно е едно такова обединяване на поясите за него. За нас с Джошуа това е много важно, но реванш с Фюри е огромен мач."

Джошуа вече неведнъж заяви, че иска да се бие с Уайлдър и да обедини поясите в тежка категория, но ако не се стигне до мач срещу американския шампион, потенциален негов съперник би бил победителя от Дилиън Уайт и Дерек Чисора, които на свой ред ще изиграят реванш помежду си на 22 декември.

В първия сблъсък успехът бе за Уайт по точки. Хърн отказа да навлиза в конкретни имена и детайли относно мача и съперника на Джошуа.

"Двубой между Антъни и Уайлдър ще е огромен. Ей Джей срещу Фюри също. Джошуа срещу Уайт – също голяма битка. Дилиън Уайт се изправя срещу Чисора на 22 декември, така че ще видим какво ще стане там. Последният път всички говорихме много. Решихме да не разговаряме повече по темата за евентуалния съперник на Джошуа за световната титла на 13 април", завърши Хърн. /БГНЕС