Еди Хърн, промоутър на шампиона в тежка категория на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа (20-0, 20 КО), ясно показа, че неговият боксьор също е доста нетърпелив да влезе на ринга с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО).

През изминалия уикенд Уайлдър се възстанови от катастрофален седми рунд, за да нокаутира претендента Луис Ортис в десетия рунд, преминавайки през най-трудното предизвикателство в своята кариера. 

Джошуа пък ще се завърне на ринга на 31-ви март за обединителна битка с шампиона на WBO Джоузеф Паркър (24-0, 18 КО) в Кардиф, Уелс.

Хърн е гледал победата на Уайлдър над Ортис и отдаде кредит на американеца за излизането от трудната ситуация и впоследствие победата по впечатляващ начин.

"Последната среща на Дионтей беше страхотна и той показа много сърце в нея. Той едва ли спечели рунд след 5-ия кръг и почти беше нокаутиран в седмия. В крайна сметка той спечели доста впечатляващо и това беше голяма нощ за него. Сега среща с Антъни Джошуа е неизбежна, но Ей Джей трябва първо да спечели срещата си на 31-ви март и това за сега е единственият фокус пред него. Виждам двубоя ни с Джоузеф Паркър толкова труден, колкото и този с Уайлдър, така че би било глупаво да прибързваме с нещата", заяви Хърн.

Уайлдър обаче смята, че щом Джошуа победи Паркър, той отново ще избяга от среща с него. Хърн пък заяви, че това няма да се случи. И докато промоутърът на Джошуа не потвърди дали Уайлдър ще бъде следващият опонент, той посочи, че двамата шампиони без съмнение трябва да се изправят един срещу друг в обединителна среща. 

В света на бокса обаче също така витае и слух, че Джошуа ще защитава световната си титла през лятото срещу американеца Джарел Милър в първия си двубой в САЩ.

"Уайлдър не трябва да се притеснява за Джошуа, Ей Джей иска да се бие с него. Историята говори сама за себе си. Предстоящата среща на Антъни ще бъде неговата втора обединителна среща в рамките на само 21 двубоя. Всички останали говорят за обединителни срещи и за това, че трябва да има единен и безспорен шампион, но какво всъщност правят за това?", попита риторично Хърн.

"Очакваме с нетърпения да посрещнем Дионтей Уайлдър на първия ред в Кардиф на 31-ви март за това, което ще бъде една много специална вечер", завърши промоутъра.