Британският промоутър Еди Хърн, който представлява интересите на световния шампион на IBF, WBA, WBO и IBO в тежка категория Антъни Джошуа (22-0, 21 KO), разкри, че неговият клиент се интересува единствено от провеждането на обединителен двубой с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 KO) на 13-ти април следващата година.

Уайлдър ще се завърна на ринга на 1-ви декември, когато ще защитава титлата си срещу линейния шампион Тайсън Фюри в "Стейпъл център" в Лос Анджелис. Победителят в този двубой, в който Уайлдър без съмнение е фаворит, ще бъде претендент на Джошуа в следващата му среща.

Хърн разкри, че вече е започнал дискусии с екипа на Уайлдър и преговорите за сега вървят изненадващо добре.

"В момента преговаряме с екипа на Уайлдър. Започнахме преговорите сега, защото не можем да чакаме до декември. Това не е сделка, която може да бъде сключена за една вечер. Моята задача е да организирам това събитие, защото клиентът ми иска да се бие с Дионтей Уайлдър. Това е единствената битка, която той иска и работата ми е да изпълня неговото желание. Ако не мога да го направя, тогава това ще бъде провал за мен. Ще съм подвел феновете, ще съм подвел себе си и Антъни. В никакъв случай не искам да го правя", заяви Хърн.

И въпреки че Фюри има шанс да победи Уайлдър, Хърн се съмнява, че това ще се случи.

"Тайсън Фюри няма истински да се бие с Дионтей Уайлдър. Той ще се опита да направи с него това, което направи с Владимир Кличко. Аз обаче не мисля, че тази тактика ще сработи този път, особено сега, когато той е само на 50% от предишния Тайсън Фюри. Надявам се Тайсън да победи, но не вярвам, че ще го направи", добави Хърн.