Легендата на родния футбол Христо Стоичков се очаква да пристигне в Чикаго специално за мача на родния боксьор Тервел Пулев на 2-ри срещу 3-ти март, съобщи Кубрат Пулев чрез официалната си страница в социалната мрежа Facebook.

Първата среща на американска земя за бронзовия медалист в полутежка категория от олимпийските игри в Лондон 2012 е срещу представителя на домакините Тристан Джеймс, като всички места в залата, вече са запълнени.

Христо Стоичков, носител на най-ценните индивидуални награди във футбола - “Златната топка” и “Златната обувка”, както и на КЕШ с Барселона, ще лети от Маями до Ветровития град този уикенд, за да гледа мача на Тервел и да подкрепи братя Пулеви.

За целта, голмайсторът на световното първенство по футбол в САЩ’94, е отменил всички свои ангажименти към мексиканския спортен канал “Унивижън депортес” в щата Флорида.

Събитието в “Белведере център” започва в 19:30 часа местно време на 2-ри март в Чикаго и специално за всички наши сънародници в залата, бългаската група “Джърси гърлс” ще изпълни химна на България.

Тервел Пулев излиза срещу Тристан Джеймс за своята осма поредна победа при професионалистите, след като предишните седем той постигна на ринга в Европа - в България и в Германия.

На 3-ти март в Чикаго, братя Пулеви ще участват и в тържествената церемония по издигането на българското знаме пред кметството в града, която ще се състои за 12-та поредна година.

Кубрат Пулев отново на ринга през май или юни