Шампионът на WBA и IBF в супер-спредна категория Джордж Гроувс (28-3, 20 KO) не останал впечатлен, докато гледал как Калъм Смит (24-0, 17 КО) си осигурява място за финала на турнира на Световните боксови суперсерии (WBSS).

Гроувс седеше на първия ред в събота вечер, за да гледа как сънародникът му Смит се справя по-трудно от очакваното с опонента си Ники Холскин (13-1, 10 КО) в полуфинална среща на турнира на WBSS в супер-средна категория в Нюрнберг, Германия. 

Смит спечели чрез категорично съдийско решение - 118-110, 117-111, 117-111 - но често имаше затруднения да се справи с дясната ръка на Холскин и беше принуден често да влиза в клинчове с бившия шампион по кикбокс по време на 12-рундовата им среща.

Смит ще се изправи именно срещу Гроувс във финала на Световните боксови суперсерии, който е насрочен за 2-ри юни в "О2 Арена" в Лондон, който е и родния град на Гроувс.

"За да бъда напълно честен, това не беше най-добрият Калъм Смит, който съм виждал. Мисля, че той беше малко еднообразен, но също знам, че последната седмица беше трудна за него. Той се подготвяше за друг опонент и съм сигурен, че тази вечер просто излезе, за да си свърши работата. Той все пак спечели достатъчно убедително. Трябва да призная, че е вълнуващо да гледата предстоящия ви опонент да се бие на живо. Нямам търпение да се върна в залата, за да се подготвя за този финал", заяви Гроувс, който се качи на ринга, след като Смит беше обявен за победител.

27-годишният Смит трябваше да се бие срещу германеца Юрген Бремер (49-3, 35 КО), но Бремер се оттегли от двубоя в началото на седмица поради заболяване. Холандецът Холзкен пък тренираше да се изправи срещу друг опонент в същата бойна вечер и щастливо се съгласи да замени Бремер само пет дни преди въпросната вечер.

Въпреки не особено впечатляващото представяне на Смит, Гроувс очаква вълнуваща среща, когато двамата се срещнат на 2-ри юни.

"Очаквам взривоопасна битка, определено. Мисля, че най-голямата сила на Калъм е неговата мощ. Ние знаем как да го неутрализираме, а и самия аз удрям доста силно, така че не очаквам той да изкара до края на срещата. Ние сме уверени, че ще спечелим и нямаме търпение. Мисля, че ще бъде страхотен двубой", добави шампиона.

29-годишният Гроувс претърпя контузия в рамото по време на 12-рудонвата си полуфинална среща с Крис Юбенк (26-2, 20 КО), която спечели чрез съдийско решение преди седмица в Манчестър. Оттогава Гроувс премина през редица специалисти, които са го уверили, че ще се излекува относително бързо и ще бъде готов да се изправи срещу Смит във финала.

"В понеделник ще разберем със сигурност. Тогава ще можем да информираме всички, но аз съм пределно уверен, че ще съм повече от готов да се бия със Калъм Смит. Трябва да съм, защото се потрудих за последните ми две победи, Калъм също. Това е двубоят, който хората искат да видят. Аз съм шампион на WBA, аз съм номер едно. Трябва да изляза на ринга и да спечеля трофея", завърши Гроувс.