Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Тайсън Фюри се закани, че до лятото на 2018 година ще е във форма, за да се изправи срещу актуалния първенец Антъни Джошуа. Фюри е далеч от най-добрите си моменти, но получава огромна подкрепа от боксовата общественост, а и британският промоутър Еди Хърн е готов да помогне на Фюри да се върне в спорта.

За последно Фюри излезе на ринга през ноември 2015-та година, когато успя да шокира света, след като надделя над дългогодишния шампион Владимир Кличко след единодушно съдийско решение, за да вземе титлите на WBA, WBO, IBF и IBO.

Фюри обеща завръщане и вече работи по въпроса

"Прекарах две години извън ринга. Дебел съм като прасе, космат съм като животно, но все още съм гладен като лъв. Имам нужда от много тренировки, но все пак не съм на 40 години, на 29 съм. Имам още много време в бокса и сега съм щастлив и развълнуван евентуално да бъда част от една от най-големите битки в историята на британския бокс (срещу Джошуа)", заяви Фюри.

Фюри: Завръщам се, за да сваля Джошуа

Реално, Фюри вярва, че ще бъде готов физически за битка с Джошуа до следващото лято.

"Мисля, че до следващото лято ще съм готов, което е реалистична възможност. Няма да съм готов до февруари или март, защото очевидно не съм във форма, но ще се върна във форма до април. Ще се върна секси, както винаги. Няколко шезлонга, подстригване и един бръснарски нож и ще се върна към стария си начин на живот", завърши Фюри.