Бившият обединен шампион в тежка категория Тайсън Фюри (25-0, 18 КО) настоява, че не би се върнал на ринга, ако смята, че не е в състояние да победи британската суперзвезда Антъни Джошуа (21-0, 20 КО).

Лични и юридически проблеми пречат на Фюри да се завърне на ринга от ноември 2015-а година насам, когато той изненада света на бокса, побеждавайки Владимир Кличко за титлите на WBA, IBF, IBO и WBO, които сега са притежание на Джошуа.

Най-накрая Фюри ще възобнови професионалната си кариера на 9-ти юни в Манчестър, Англия, срещу все още неизвестен опонент, като всички пътища след това водят до евентуална среща с Джошуа.

Запитан в едно от последните си интервюта дали може да победи Джошуа, Фюри заяви: "Разбира се, че мога. Ако смятах, че не мога, нямаше да съм тук. Щях да съм някъде по Испания и щях да си пия сангрия", заяви Фюри.

"Аз имам твърде много умения за него. Движа се прекалено бързо и имам естествени боксови умения, които няма да ми позволят да загубя от някого като него. Той е доста корав, силен и има умения, но аз съм прекалено добър за него".

"Много се гордея с това, което той направи. Постигнал е много в спорта и е вдъхновил много млади спортисти. Но сега трябва да се държи здраво за трона, защото идвам да си го взема обратно. Всеки знае кой е истинският шампион", завърши Фюри.

Джошуа понастоящем води преговори за потенциална обединителна среща с шампион на WBC Дионтей Уайлдър. Ако до подобна сделка се стигне, този двубой ще се състои в края на годината.

Ако сделка все пак не бъде постигната, тогава Джошуа вероятно ще продължи напред със задължителна защита срещу руснака Александър Поветкин, който е на върха в класациите на WBA и WBO.