Световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа разкри, че прави по-тежки и дълги спаринги от всякога по време на подготовката си за двубоя с Александър Поветкин. Британецът ще защитава поясите си на IBF, WBA и WBO срещу руснака, който има само една загуба в кариерата си, на 22 септември на стадион "Уембли" в Лондон.

"Вече аз съм основната плячка за всеки един боксьор, хората се качват на ринга за главата ми. Това е реалността и това определя играта ми. Затова правя тежки спаринги с много рундове. Правя спаринги с турци, германци, африканци, англичани, различни страни, различни качества и психическа нагласа. Аз съм световен шампион, но все още се уча от тези момчета, защото те са талантливи боксьори. Срещу Поветкин ще използвам всичко, което съм научил до момента. Ако той може да оцелее на ринга след 4-5 рунда, ще го поздравя", коментира Ей Джей.

"Знам, че мога да се бия, доказах това срещи Кличко и Дилиан Уайт. Но срещу Джоузеф Паркър доказах, че мога да се боксирам. Мога да консервирам енергията си и да изкарам 12 рунда", допълни Джошуа. /БГНЕС