Световният шампион на IBO, IBF, WBO и WBA в тежка категория Антъни Джошуа (21-0, 20 KO) продължава да се стреми към обединителен двубой с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 KOs) и отхвърля всякакви други възможности към този момент.

Джошуа иска мач с Уайлдър, но във Великобритания

"Това е срещата, която искам на този етап. Имам и други варианти – например задължителна защита на титлата на WBA срещу Александър Поветкин, но двубой с него не ме интересува, ако трябва да съм честен. Може би по-нататък, но не сега, когато имам възможност за обединяване на цялата дивизия", заяви Джошуа.

Без значение дали 28-годишният Джошуа е заинтересован или не, Поветкин си остава официален претендент за титлата на Световната боксова асоциация (WBA). Той завоюва тази позиция, след като в последния си мач нокаутира брутално Дейвид Прайс в подгряващ мач от галавечерта Джошуа – Паркър. Руснакът има само една загуба в своята кариера и тя е от бившия властелин в тежка категория Владимир Кличко.

Промоутърът на Джошуа: Преговорите с Уайлдър трябва да приключат до седмица

Този факт не изглежда като проблем пред екипите на Уайлдър и Джошуа, които продължават да обсъждат всеки детайл относно потенциална среща и се надяват тя да се случи в края на есента.

"Силно се надявам, че Уайлдър ще бъде следващият ми съперник. Сега съм освободен психически, тъй като свърших работата си срещу Джоузеф Паркър. Затова съм готов за последното препятствие, което е двубой с Уайлдър. Разменяме оферти и вече обсъждаме детайлите. Надяваме се на среща в края на есента", добави Джошуа.