От баща на син – така се предава любовта в две фамилии, синовете от които ще се изправят един срещу друг на 27 октомври в „Арена Аремеец“ в София.

Кубрат Пулев и Хюи Фюри ще приковат вниманието на ринга в събота, a победителят от този двубой ще се превърне в претендент за титлите на Антъни Джошуа.

Пулев и Фюри са двама различни бойци, които обаче си приличат по едно нещо. Силната фигура на бащата в живота им. Фигура, която изиграва ключова роля за любовта им към бокса и за формирането им като личности.

Именно тази любопитна нишка от биографията на двамата боксьори проследява филмът „Духът на бащите“, излъчен по DIEMA SPORT 2. В късометражната лента се разглежда влиянието на авторитетните личности на Венко Пулев и Питър Фюри, които са хората, заради които в голяма степен в събота ще има боксово зрелище. Двамата бащи за основните „виновници“ Пулев и Фюри да се захванат с мъжкия спорт.

И Венко запалва „искрицата“ в двете си момчета – Кубрат и Тервел – и Питър изгражда сина си Хюи и Тайсън, който му е братовчед

Единият баща обаче за жалост вече не е сред живите. Бившият боксов шампион Венко напуска този свят през 2007 година, след като посветява целия си живот на петте си деца (двама синове и три дъщери). Той овдовява, когато наследниците му са още малки, но въпреки, че животът опитва да го съкруши, той не се предава и успява да възпита най-значимите същества в живота си, както и да изгради двама състезатели, радващи България. 

„Баща ми винаги е с мен - в сърцето ми. Той е прероден в мен. Всичко, което сме аз и брат ми, го дължим на татко и на майка ни, разбира се. Баща ми ме съветваше, че бързината за бокса е най-важна. Винаги ни учеше на това да наблягаме“, връща се назад във времето Кобрата във филма и добавя: „Боксът ме не научил как да се справям с проблемите, как да преживявам радостите и трудностите. Продължавах да тренирам, защото виждах ентусиазма на хората, които работеха с нас (с него и брат му Тервел – бел.ред.). Този спорт учи човек на такава мотивация, каквато другите хора, които не спортуват, нямат“.

Бащата на Фюри, който е централен образ във филма, отбелязва за сина си: „Има сърце на лъв. Ние сме директни и лоялни с хората. Ние сме бойци“.

„Духът на бащите“ представя историята за бащи и синове. Двама състезатели с различни корени, отдадени на една кауза – боксът, който те учи на дисциплина, и при който се изправяш очи в очи със своя опонент и трябва да си готов да понесеш безмилостни удари.

А как духът на бащите прераства в сбъдната мечта за един от двамата претенденти, ще видим в „Арена Армеец“ на 27 октомври. Боксовата галавечер започва от 20:00 часа, като ще може да я гледате по DIEMA SPORT 2 и по PLAY DIEMA XTRA.

Дотогава Кобрата съветва: „Любовта към нас, това е духът. Когато започнем да се обичаме, в България всичко ще бъде рай. Всичко зависи от нас, трябва просто да си повярваме. Вярата, вярата в нас е най-важното нещо“.

*Забележка: Филмът, който може да видите в прикаченото видео, е реализиран от промоутърската компания на Ивайло Гоцев - Epic Sports & Entertainment.

Повторенията на филма по DIEMA SPORT 2 ще бъдат излъчени в понеделник (22 октомври) от 21:00 часа и в сряда (24 октомври) от 13:30 часа. Половин час по-рано е официалната пресконференция на двамата бойци преди сблъсъка, която също ще може да гледате в eфира на същия канал.