Еди Хърн, промоутър на световния шампион на IBF, IBO и WBA в тежка категория Антъни Джошуа (20-0, 20 КО), смята, че неговият боксьор ще направи своя дебют в Америка в следващите 12 месеца.

Хърн добави също, че по никакъв начин не усеща натиск Джошуа да се бие в САЩ, но все пак би искал да види как той и неговият атлет покоряват други големи боксови пазари. Джошуа, който миналата година привлече тълпи от 90,000 и 78,000 души, се счита за човека, който привлича най-голям интерес в света на бокса.

"Като боксьор в тежка категория и като основна звезда в света на бокса, Джошуа трябва да се бие в САЩ в някакъв етап от кариерата си. Винаги е имало мит, според който всеки боксьор трябва да завладее Америка, но не разбирам защо. Вижте какво правим във Великобритания, вижте атмосферата, която създаваме, Джошуа е много щастлив да се боксира в Обединеното Кралство", заяви Хърн.

"Ние на робуваме на митове, просто мисля, че е нормално да се бием и в други страни. Джошуа иска да събори всички граници, но затова той трябва да се боксира в Америка, Африка, Средния и Далечни изток, но за момента той е доволен от това, което прави. В интерес на истината не съм сигурен, че следващата му среща ще бъде в САЩ, но очаквам той да бъде в Америка през следващите 12 месеца", добави промоутъра.

Преди всичко, обаче, на Джошуа му предстои обединителна среща с шампиона на WBO Джоузеф Паркър (24-0, 18 КО) на 31-ви март на стадион "Принсипалити" в Кардиф, Уелс.

След двубоя с Паркър може да се открие възможност за пълно обединение на титлите с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО) през есента. Ако все пак не се стигне до среща с Уайлдър, тогава Джошуа би могъл да се изправи срещу непобедения претендент Джарел Милър (20-0-1, 18 KO) в дебютния си двубой зад океана.