Британският промоутър Еди Хърн, който представлява интересите на световния шампион на WBA, WBO, IBF и IBO в тежка категория Антъни Джошуа (21-0, 20 КО), обясни защо неговият клиент е стигнал до решението да не приема офертата в размер на 50 милиона долара за провеждането на обединителен двубой с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО) в САЩ.

Ей Джей: Поветкин не ме интересува, искам Уайлдър

"Едно нещо е сигурно, Джошуа иска да се бие с Уайлдър още в следващата си среща, но той също така даде да се разбере, че иска този двубой да се проведе във Великобритания. Преди всичко Ей Джей се грижи за своите фенове и смята, че те заслужават да видят този двубой на родна земя. Освен това Уайлдър вече се е боксирал във Великобритания. Той беше готов и на двубой с Поветкин в Русия. Като вземем всичко това в предвид, решихме, че няма никаква логика да летим до САЩ за провеждането на такова мащабно събитие", заяви Хърн.

"В интерес на истината за Джошуа не е важно къде ще се бие, но защо да пътува до САЩ? Не всичко е пари. Ей Джей иска неговите фенове да са доволни. Колко зрители ще събере тази среща в САЩ? 6 хиляди? 10 хиляди? Тук можем да напълним цял стадион с 90 хиляди зрители. И това все пак е двубой за обединяване на цялата тежка категория. Джошуа смята, че трябва да се бие за всички тези колани на родна земя", завърши Хърн.

Антъни Джошуа е най-добре платеният боксьор според "Форбс"

Все още не е ясно дали Джошуа и Уайлдър ще стигнат до споразумение, но ако преговорите пропаднат, тогава Ей Джей ще направи задължителна защита срещу Поветкин, а "Бронзовият бомбардировач" най-вероятно ще се изправи срещу задължителния претендент на WBC Доминик Бризийл.