След като загуби търга за организирането на елиминаторната среща на IBF в тежка категория между Кубрат Пулев и Дилиан Уайт, промоутъра на британеца Еди Хърн очаква с нетърпение да научи плановете на компанията, която спечели наддаването - "Epic Sports & Entertainment".

Базираната в Ню Йорк компания, която не промотира нито един от двамата боксьори, спечели търга с оферта от 1,500,111 долара, побеждавайки британците от "Matchroom" (831,111 долара), популяризиращи Уайт и германците от "Sauerland" (801,305 долара), които отговарят за интересите на Кобрата.

Дни след това Хърн заяви пред медии във Великобритания, че е нямало как неговата компания "Matchroom" да спечели това наддаване.

"Искахме да спечелим и да организираме тази среща на 28-ми юли в Лондон, но американците извадиха много пари и взеха срещата. Очакваме от тях да внесат депозита в IBF през следващите няколко дни, за да започнем конкретно да разговаряме по параметрите на мача и мястото му на провеждане", заяви промоутъра.

Хърн за пореден път побърза да уточни, че пред неговия клиент има и други оферти, като с това намекна, че няма да прави всичко на всяка цена.

"Перд нас има и шанс Уайт да се бие с Ортис за претендентското място на WBC, но там чакаме допълнително информация, за да се ориентираме как ще се развият нещата", добави той.

Кобрата пък, от своя страна, написа на своята официална страница във Фейсбук, че е на "95%-та сигурен", че срещата ще се проведе в София, България.

"Мачът ще бъде там, където може да отидат и да го гледат възможно най-много хора", написа Пулев, намеквайки, че срещата може да се проведе на националния стадион „Васил Левски“, който има малко над 43,000 седящи места.