Най-зрелищната, най-популярната и най-следената категория в професионалния бокс вече има своя нов крал. След мача между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри, специалистите в САЩ са категорични, че в тежка категория има нов лидер, макар ранглистите да показват друго. 

Според водещия боксов анализатор Майк Бенсън, който пише и за американски, и за британски медии, Антъни Джошуа вече не е най-добрият при най-тежките, защото това място е окупирано от завърналия се със страшна сила негов сънародник Фюри. 

Макар мачът между него и Уайлдър официално да не излъчи победител заради разнобой при тримата съдии, огромен процент от анализаторите са категорични, че Фюри е победителят и с това маркира не просто голямото си завръщане на ринга, но и успешно е оспорил ореола на Джошуа на хегемон. 

Майк Бенсън подрежда Топ 10 на най-големите имена в тежка категория на професионалния ринг в момента и там има и българско участие. Кубрат Пулев попада на деветата позиция, като зад него остава американецът Доминик Бризийл. Ето какво пише и за Кобрата:

"Пулев е победил доста големи имена на професионалния ринг в кариерата си, като единствената му загуба беше от Владимир Кличко през 2014 г. Българинът е следващият задължителен съперник на Антъни Джошуа за колана му в IBF, след като победи Фюри през октомври, макар да не е Тайсън, а Хюи. Все още обаче не е ясно кога ще играят той и AJ", пише анализаторът. 

А ето и какво е написал уважаваният специалист за Тайсън Фюри и защо според него той вече е по-голямата фигура в тежка категория от Антъни Джошуа: 

"Тайсън Фюри имаше много проблеми в личния си живот и извън ринга като цяло, което направи така, че да излезе от всякакви класации. Това позволи на Антъни Джошуа да изгради кариерата си в негово отсъствие. Сега той се завърна на елитното ниво и показа, че се завръща на трона в тежка категория."

"Фюри имаше далеч по-комфортна победа, при това над по-младата и конкурентна версия на Владимир Кличко, отколкото Джошуа. А сега, въпреки решението на съдиите, успя да победи другата огромна фигура в категорията Дионтей Уайлдър и това го възкачи отново на трона, а сънародникът му е под него", написа Бенсън. 

А ето и как изглежда Топ 10 в тежка категория на професионалния ринг според водещия боксов анализатор: 

10. Доминик Бризийл

9. Кубрат Пулев

8. Адам Ковнацки

7. Александър Поветкин

6. Джоузеф Паркър

5. Дилиан Уайт

4. Луис Ортис

3. Дионтей Уайлдър

2. Антъни Джошуа

1. Тайсън Фюри