Ако британският промоутър Еди Хърн и екипът на Дионтей Уайлдър успеят да сключат дългоочакваната сделка за двубой Джошуа - Уайлдър, Хърн иска този мегасблъсък да се проведе на стадион "Уембли" в Лондон.

Според един от мениджърите на Уайлдър, Шели Финкел, непобеденият шампион на WBC в тежка категория се е съгласил да се изправи срещу непобедения шампион на IBF, IBO, WBA и WBO Антъни Джошуа във Великобритания, където всяка една от последните три срещи на Джошуа привлече най-малко 78 000 зрители.

"Такава огромна среща трябва да се проведе на "Уембли", а и сме доста ограничени в това отношение. Все пак трябва да съгласуваме това и с американските телевизии, но това предстои да бъде договорено. Все още имаме много работа. Но мисля, че стадион "Уембли" е мястото, където Антъни Джошуа би искал това да се случи. Очевидно блестящата му нощ срещу Владимир Кличко играе роля в този избор. Сега това място изглежда като негов естествен дом", заяви Хърн.

Промоутърът на Джошуа първоначално е смятал, че двубоят му с Уайлдър трябва да се проведе някъде през септември, но сега плановете му са се променили. Това е така, тъй като мексиканската суперзвезда Канело Алварес планира своето завръщане за 15 септември, най-вероятно за среща- реванш с Генадий Головкин. Това е накарало Хърн да се насочи към възможни дати през октомври или ноември.

"Нашият първоначален план и надежда беше за средата на септември, но очевидно тази среща на Канело за 15 септември ни обърка плановете, тъй като трудно бихме се договорили с американските телевизии. В интерес на истината загубихме четири седмици в очакване на отговор от Дионтей Уайлдър, което никак не ни помогна. Ако Джошуа се бие с Уайлдър преди да излезе срещу Поветкин, тогава тази среща най-вероятно ще се състои през октомври или ноември", завърши Хърн.

Ако Джошуа не се изправи срешу Уайлдър, тогава той ще направи задължителна защита на титлата на WBA срещу руснака Александър Поветкин (34-1, 24 КО). Уайлдър пък няма наредена задължителна защита за своята титла на WBC и за него сега е перфектният момент за двубой с Джошуа.