Голямата звезда на световния бокс Антъни Джошуа се вдъхновява от петкратния носител на Златната топка – Кристиано Роналдо, за да може да се подготвя по най-добрият начин за своите боеве.

Идният такъв е тази събота от 21,55 часа по DIEMA SPORT 2, където ще можете да гледате боя между Антъни Джошуа и Александър Поветкин. Ако не можете да гледате по телевизора, то винаги можете да предпочетете PLAY DIEMA XTRA BG.

Именно преди схватката с руснака, Джошуа довери пред английските медии как тренира тялото си.

„Тренирам по методите, които прави Кристиано Роналдо. Неговата кариера е въздействаща върху всеки един спортист, а дълголетието му на терена е показателно за големите му спортни успехи. Неговите тестове на тялото показват, че организмът му е на 21-годишен спортист. Това е феноменално”, сподели Джошуа пред английските медии.

„Мога да изляза на ринга и да нокаутирам Поветкин в един или два рунда, но това са осем седмици на интензивни спаринги. Повече от 200 рунда. Нужно е да работиш, за да защитиш добре тялото си. Уча се непрестанно и гледам най-добрите”, продължи Джошуа.

Освен Кристиано, роденият в Уотфорд боксьор гледа и други свои колеги в спорта – Мани Пакиао, Васил Ломаченко, Флойд Мейуедър.

Промоутърът му Еди Хърн също дискутира колко обсебен е Джошуа спрямо тренировъчния си процес за предстоящите му схватки.

„Когато Антъни отиде на анализ на тялото, то веднага се усеща неговата амбиция да се подобрява непрестанно. Сравнение с другите британски боксьори, той е с много години напред пред останалите. Предстоящият мач за AJ е чисто предизвикателство и той знае, че трябва да подобрява компоненти в себе си. Именно при тях ние сме назначили още треньори, които да работят с него. Джошуа спи, само когато се събужда и вярвайте, че зрелището в събота ще е гарантирано.