Световният шампион по бокс в тежка категория във версиите Международна боксова федерация (IBF), Световна боксова асоциация (WBA), Световна боксова организация (WBO) и Международна боксова организация (IBO) Антъни Джошуа договори следващите си два мача на професионалния ринг, съобщават британските медии.

28-годишният англичанин първо ще защитава шампионския си колан на WBA срещу задължителния претендент Александър Поветкин (Русия) на 22 септември на стадион "Уембли".

За 13 април 2019 година пък е уредена среща с шампиона на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър (САЩ) също на лондонския "Уембли".

Джошуа има 21 победи (20 с нокаут) в 21 мача в професионалната си кариера. 

Tази есен Ей Джей ще се бие с Александър Поветкин, за да защитава пояса си на Световната боксова асоциация (WBA), а следващата пролет ще се състои и грандиозният сблъсък с Уайлдър, след който един от двамата ще стане абсолютен световен шампион в категорията.

"Вярвам, че мачът с Уайлдър ще бъде уговорен за април. Антъни ще има пресконференция за следващия си бой след седмица, след което ще бъде и в Америка и се надяваме дотогава всичко да е готово. Ние ще подпишем договора и ще го изпратим на Уайлдър, така че остава само и той да сложи подписа си", коментира Хърн.