Ядосаният Антъни Джошуа заяви, че Джоузеф Паркър не е показал уважение към него и той няма да му стисне ръката, след като го унищожи в предстоящата им битка за обединяване на титлите в тежка категория.

Дългоочакваната среща беше потвърдена за 31-ви март в Кардиф, като се очаква 78,000 души да присъстват на събитието, в което Паркър ще заложи своя WBO колан, а Джошуа ще заложи коланите си на WBA, IBO и IBF.

Очевидно агресивния подход на Паркър да влезе под кожата на Джошуа, за да си осигури тази среща е подбудила нервите на грамадния британец.

"Не съм чул всичките глупости, които говори за мен, но съм запознат с някои от тях", отговори Джошуа, когато беше запитан за провокативните коментари, идващи от Паркър през последните два месеца.

"В спорта има хора като Роджър Федерер, Анди Мъри, Люис Хамилтън, Кристиано Роналдо, Лионел Меси, Леброн Джеймс, а после има и хора като Джоузеф Паркър, затова не уважавам такъв тип хора, той не може да се контролира", добави Джошуа.

Британецът заяви, че най-добрият начин да спечели уважението на Паркър ще бъде да го нокаутира на стадион "Милениум" в предстоящата им битка.

"Той ще ме уважава, след като го разбия. Той може и да се опита да ми стисне ръката, но аз няма да се ръкувам с него", заяви Джошуа.

Двамата боксьори ще се изправят един срещу друг на пресконференция в Лондон във вторник, която има пълния потенциал да се превърне в огнена афера.