Шампионът на IBF, IBO, WBA и WBO в тежка категория Антъни Джошуа (21-0, 20 КО) и неговият промоутър Еди Хърн са категорични, че дългоочакваната обединителна среща с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО) трябва да се проведе във Великобритания.

Джошуа най-добре платеният боксьор според "Форбс"

Трите места, който Хърн обяви за възможни варианти са стадион "Уембли", стадион "Туикънхам" и Олимпийският стадион.

Уайлдър и неговият екип наскоро изпратиха оферта в размер на 50 милиона долара към Джошуа, за да го убедят да се бие в САЩ. И сега, докато Ей Джей е скептичен около високото предложение, Хърн потвърди, че офертата е истинска и парите са там.

Тогава изглежда, че дори 50 милиона долара не могат да убедят британеца да се бие в САЩ, тъй като той е готов да направи по-малко пари, но да срещне "Бронзовият бомбардировач" на родна земя.

Ако Уайлдър победи, тогава Джошуа е готов да направи реванша в Съединените Американски Щати.

"Аз, Ей Джей и Роб Макракън (треньорът на Джошуа) смятаме, че поради статута на Джошуа в тази битка и това, което сме постигнали във Великобритания, обединителната среща с Уайлдър трябва да се проведе тук, защото Антъни е спечелил правото да избира", заяви Хърн.

"Ако Уайлдър победи, реваншът може да се проведе в Америка, но в момента сме убедени, че можем да направим тази среща на родна земя. Ей Джей оценява факта, че може и да не спечели толкова много пари, ако се бие във Великобритания, но това сега не е най-важното", добави промоутърът.

Джошуа е свикнал да привлича огромни тълпи от хора за своите събития, като цифрите напоследък варират между 76 000 и 90 000 души. Затова сега британецът не вижда как по време на най-голямата битка в неговата кариера ще остави неговите поддръжници без възможност да го наблюдават.

"Ей Джей ме попита колко британски фена биха могли да получат билети, ако двубоят се състои в Америка и аз му казах около 6 000 и това е след като са ни наблюдавали 250 000 души за последните три срещи. Нещо не изглежда както трябва?", заяви Хърн.

"Джошуа иска да направи тази среща във Великобритания, а от гледна точка на Роб Макракън, това е предимство. Ако през септември ни се отдаде така възможност, ще трябва да прегледаме Кардиф, Лондон и Манчестър. Ей Джей предпочита Лондон", завърши Хърн.