Най-успелият българин в света на професионалния бокс Кубрат Пулев (25-1, 13 KO) и британецът Хюи Фюри (21-1, 11 KO) са постигнали договорка за двубой помежду им. Срещата ще бъде в София, а домакин ще бъде зала "Арена Армеец".

Мачът ще се проведе през есента, а днес (9-ти август) се очаква българският боксьор и неговия екип да излязат с официално изявление по темата. В него се очакват повече подробности за срещата, включително и потвърждение, че срещата ще се проведе в българската столица.

Първоначалните възможни дати за двубоя са били  6-ти и 20-ти октомври, но поради забавянето в преговорите е по-вероятно мачът да се състои в края на октомври или началото на ноември.

Двубоят между Кобрата и Фюри ще бъде елиминаторен за претендентското място на Международната боксова федерация (IBF), където шампион е британската суперзвезда Антъни Джошуа. Победителят от срещата ще има правото да се изправи срещу британеца още на пролет, освен ако Джошуа не се договори за обединителен двубой с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър.

В случай, че Джошуа откаже да се бие срещу официалния претендент, тогава неговият колан ще бъде отнет.