Непобеденият шампион на Световния боксов съвет (WBC) в тежка категория Дионтей Уайлдър (39-0, 38 КО) е убеден, че шампионът на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа (20-0, 20 КО) е "ужасен" от факта, че по някое време ще трябва да се бие с него.

На Уайлдър му предстои среща с опасния кубинец Луис Ортис (на 3-ти март), но той вече гледа към потенциален двубой за обединение на титлите срещу Джошуа, който пък ще премери сили с шампиона на WBO Джоузеф Паркър на 31-ви март.

"Мисля, че Джошуа се страхува да се бие с мен, мисля, че вие го подкрепяхте и възхвалявахте толкова много, че сега го е страх да загуби всичко това. А и той знае силата на моя удар - един удар и нокаут - така че е нормално да бъде изплашен. Знам, че той мисли за това през цялото време. Дори когато заспи си мисли как един ден всичко това ще свърши и може Дионтей Уайлдър да бъде този, който ще го нокаутира. Аз съм неговата най-голяма заплаха", заяви Уайлдър.

"Всеки един боксьор изважда по нещо различно от мен, което показвам, но аз не показвам всичко, което имам. Показвам само това, което боецът ми позволява да покажа. Не обичам да губя енергия, не искам да показвам всичко. Много ми допада факта, че хората ме смятат просто като един дивак на ринга. Те не могат да ме разберат", добави той.