Претендента в тежка категория Дилиан Уайт е бесен, след като Тони Белю отказа потенциална среща с него през декември. Белю трябваше да се изправи срещу Дейвид Хей в среща реванш на 16-и декември в О2 Арена в Лондон. Тази битка обаче пропадна, след като в понеделник Хей получи нелепа мускулна травма.

Уайт, който в края на октомври победи Робърт Хелениус, беше готов да рискува позицията си на задължителен претендент на WBC и да замени Хей в бойната карта - но не изглежда, че Белю е заинтересован от този сценарий.

"Пълен срам е, че не можем да направим тази битка с Тони Белю. Той можеше да направи толкова пари. Това момче е пълен позор за бокса. В миналото легенди като Сони Листън или Джордж Форман щяха да се впуснат в подобна битка - те са го правили с кратко предизвестие - дори Мохамед Али го е правил", заяви бесният Уайт.

"Те осъзнават важността на това да се наслаждават на такива възможности. Това можеше да бъде страхотна битка преди коледните празници. Хората щяха да се избият, за да си вземат билет за тази среща, но Тони Белю провали всичко. Той е просто едно голямо разочарование. Дори аз съм разочарован от него, не го казвам, защото съм боец, а заради слабата му психика, която той показа пред мен, когато се доближих до битка с него, отвратително", добави британеца.

Изглежда, че Белю е много внимателен и избирателен срещу кой боксьор е готов да си изправи и срещу кой не, а това изобщо не е по вкуса на Дилиан Уайт.

"Той е един страхливец. Ако искаш да дойдеш в тежка категория, трябва да се биеш с всички. Той не иска да се бие с Антъни Джошуа, не иска да се бие с Дионтей Уайлдър, а сега не иска да се бие и с мен. В която и категория да сте, вие трябва да се биете с най-добрите. Това показва, че той не се смята за най-добрия и няма правилния подход", завърши Дилиан Уайт.