Провеждането на боксова гала вечер в театър в Плевен предизвика разнопосочни реакции, съобщава NOVA.

Мястото на спортната среща в събота е Драматичен театър „Иван Радоев”. На сцената там ще бъде изграден специален ринг, обясни за „Здравей, България" един от организаторите на събитието.

Директорът на театъра Васил Василев каза, че се надява провеждането на двубоя на територията на театъра да привлече повече хора и към постановките, играещи се там.

Велислава Андреева е един от противниците на идеите двубоите от бойният спорт да се състоят в театъра: „Миналата седмица започнаха реклами. Няколко дни мислехме, че има грешка. Оказа се, че не е така. За мен е недопустимо на театралната сцена да има боксови мачове. Не искам да противопоставям бокса на театъра и изкуството на спорта, но не мисля, че това е начинът да върнем зрителите в залата“.

„Боксът е спорт, не е само бокс. На сцената ще има ринг, както вече е правено. Просто спортната зала „Балкан Строй“ е в ремонт и бяхме принудени да направим тази гала-вечер тук, иначе нямаше да се състои. Благодаря на община Плевен“, каза господин Георгиев, президент на боксов клуб Спартак и един от организаторите на събитието.

Директорът на плевенския театър сподели: „Театърът е изкуство, което не се занимава с догми, а с конфликти. Ако сме предизвикали такъв, значи сме на прав път. Театърът е място за зрелище. Обърнаха се към мен от Българска федерация по бокс, за да спасим този голям национален форум, да се състои в град Плевен. В мен също възникнаха въпроси, но след като спецификата на сцената го позволява, защо не. Ще присъстват четирима национали. Мисля, че е новаторско да накараме хора, които не се вълнуват от нашето изкуство, да влязат в нашия салон. Опитахме се обединим община, култура и спорт, за да се случи събитие в Плевен. Може би голяма част от зрителите за пръв път ще стъпят в салона на нашия театър, но гарантирам, че няма да е за последен“.