Британският промоутър Бари Хърн, който представлява интересите на световния шампион на IBF, IBO, WBA и WBO Антъни Джошуа (21-0, 20 КО), заяви, че в най-скоро време преговорите за обединителен двубой с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО) трябва да завършат, тъй като от Световната боксова асоциация (WBA) оказват сериозен натиск върху Джошуа да направи задължителна защита срещу руснака Александър Поветкин (34-1, 24 КО).

"Джошуа на всяка цeна иска да бъде абсолютен световен шампион, но неслучайно хората за казали, че дяволът е в детайлите. Имаме въпроси, но се радваме, че нашите колеги имат отговори на тях. Все още преговаряме и никой не знае как всичко ще приключи. Постоянно повтарям, че сделката може да се счита за сключена едва след подписване на договора от двете страни", заяви Хърн.

"Проблемът сега е, че се нуждаем от повече време, отколкото разполагаме. В момента сме притиснати от Световната боксова асоциация и те питат дали ще се бием с Поветкин", добави той.

"Друга важно нещо, което трябва да решим сега е въпросът с мястото за провеждането на срещата, тъй като има много желаещи, които искат да приемат събитие от такъв мащаб. При всяко положение обаче ние искаме да контролираме процеса. Нуждаем се от гаранции, нуждаем се от подписани договори. В момента не съм готов да ви кажа, че сме много близо до финализиране на сделката. Правим всичко необходимо, но часовникът тиктака и трябва да действаме", завърши Бари Хърн.

Все още не е ясно дали Джошуа и Уайлдър ще стигнат до споразумение, но ако преговорите пропаднат, тогава Ей Джей ще направи задължителна защита срещу Поветкин, а "Бронзовият бомбардировач" вероятно ще се изправи срещу задължителния претендент на WBC Доминик Бризийл.

Легендарен треньор: Хората на Джошуа трябва да го държат далеч от Уайлдър