Един от ветераните в треньорската професия и настоящ боксов анализатор, Теди Атлас, изрази мнение, че шампионът в тежка категория на IBF, IBO, WBA и WBO Антъни Джошуа (21-0, 20 КО) трябва да изчака още малко, преди да се изправи срещу шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО) в опит да обедини цялата дивизия.

Според Атлас, Джошуа може в този момент да направи срещи с няколко други опоненти и да спечели много пари, затова не вижда причина да излиза на ринга с някой толкова опасен, като Уайлдър.

"Уайлдър може да прави само едно нещо. Той може да те удари със силата на изстрел от оръдие. Защо да рискуваш с него, ако може да се биеш с някой друг? Хората на Джошуа трябва да бъдат арестувани, ако му позволят да се изправи срещу него", заяви Атлас.

"Точно сега, те могат да направят доста пари, ако се бият с други момчета. Може би след година или две съперничеството межди Джошуа и Уайлдър ще стане още по-голямо. Тогава ще си струва да поемат този риск", добави Атлас.

Двете страни понастоящем водят преговори, след като екипът на Уайлдър отправи оферта на стойност 50 милиона долара към Джошуа за двубой в САЩ.

Все още не е ясно дали Джошуа и Уайлдър ще стигнат до споразумение в близко бъдеще. Руснакът Александър Поветкин вече е заел своето място като резервен вариант за британеца. От друга страна, Уайлдър вероятно ще се изправи срещу задължителния претендент на WBC Доминик Бризийл.