Британската суперзвезда Антъни Джошуа (21-0, 20 КО) и бившия шампион в тежка категория Александър Поветкин (34-1, 24 КО) ще се изправят един срещу друг на 22-ри септември, поне така твърдят различни медии във Великобритания и САЩ.

Двубоят ще бъде за три от световните титли в тежка категория. По този начин Джошуа ще направи и задължителната защита на един от поясите - този на Световната боксова асоциация (WBA).

От месеци насам промоутъра на Джошуа - Еди Хърн, води предварителни преговори с екипа на Поветкин. 

Очакваше финализирането на тази сделка да се случи по-рано, но след намесата на шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО) представянето на срещата се забави. 

Добре е да уточним, че договор за среща между Джошуа и Поветкин все още не е подписан, но се очаква това да се случи до края на тази седмица или най-късно в началото на следващата. Вариантите за провеждането на двубоя са два - Великобритания и Русия.

А ето какво каза Еди Хърн ден преди тези слухове да излязат в интернет пространството.

"Договорът за среща с Уайлдър може да бъде подписан и преди да излезем на ринга срещу Александър Поветкин. Така че върху Джошуа има голямо напрежение. Както казах, Поветкин има само едно поражение – по точки от Владимир Кличко. Той е много корав и опитен боксьор. Важно е да запазим коланите и да не позволим да ни разсейват хора, които играят игрички, или от хора, които искат да ни измамят. Няма да позволим това да се случи с кариерата на Антъни Джошуа", заяви Хърн.