Световният шампион на IBF, IBO и WBA в тежка категория Антъни Джошуа (20-0, 20 КО) планира да бъде хладнокръвен, спокоен и пресметлив като "снайперист", когато идната събота се изправи срещу шампиона на WBO Джоузеф Паркър (24-0, 18 КО).

Британецът иска постепенно да пречупи Паркър и впоследствие да го нокаутира по време на обединителния им двубой, който ще се проведе пред 80 000 зрители на стадион "Принсипалити" в Кардиф, Уелс.

"Хората ме питат, дали ако нараня Паркър, ще му се нахвърля, за да го довърша. Тук идва моментът, когато трябва да бъдете малко по-търпеливи и по-разумни, за да можете да пресметнете какви би ви донесло крайния успех."

"Когато нараните някого, трябва да бъдете като наемен убиец, а не като смел войн, който язди кон, посичайки всички с меча си. Ще се опитам да бъде като снайперист. Ще се опитам да бъде по-пресметлив", заяви Джошуа.

"Той (Паркър) е талантлив, много талантлив. Има страхотна визитка като аматьор, а треньорът му Кевин Бари е доста опитен. Имам работа с боксьор, който е подкрепян от цялата си родина, което ще му вдъхне малко повече увереност."

"Паркър е горд човек. Но независимо от всички тези хубави неща, които казвам за него, моята работа е да го пречупвам рунд след рунд, докато не го нокаутирам. Когато се върне в своя ъгъл след първия рунд, искам да осъзнае, че неговият треньор го е излъгал."

"Той ще разбере, че не ме превъзхожда в бързината. Аз съм 100% сигурен, че ще пречупя неговия дух и психика", добави британската суперзвезда.

Предстоящата обединителна среща между Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър ще се проведе идната събота вечер (31-ви март) на стадион "Принсипалите" в Кардиф, Уелс и ще бъде предавана директно в каналите на DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA от 22:30 часа българско време.