Световният шампион на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа (20-0, 20 КО) категорично отхвърли призивите на боксовите специалисти да смъкне драстично теглото си и отказа да потвърди, че ще бъде по-лек в предстоящата му обединителна среща с шампиона на WBO Джоузеф Паркър (24-0, 18 КО) на 31-ви март в Кардиф, Уелс.

Въпреки това към момента Джошуа изглежда доста по-слаб, откакто се изправи срещу Карлос Такам, когото спря в десетия рунд чрез технически нокаут през миналия октомври, когато британеца излезе на ринга с най-високо тегло в своята кариера - 115,2 килограма.

"Изобщо не разбирам тези глупости с моите килограми. Победих Такам комфортно, независимо, че бях с рекордно високо тегло. На този етап тежа, колкото и тогава. В тежка категория няма ясни ограничения на теглото. Единствената цел е да победя и аз ще го направя. Не съм в тренировъчен лагер от три месеца, за да участвам в конкурс за отслабване", заяви Джошуа.

"В момента работя върху своята техника и издръжливост, а не се занимавам със сваляне на килограми. Провеждаме 15-рундови спаринги, работя усилено над чувала и тичам адски много. Затова килограмите не би трябвало да представляват проблем, моята цел сега е да подобрявам уменията си", добави британецът.

Сблъсъкът на титаните Джошуа – Паркър пряко по DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA

Но Джошуа, който победи бившия крал в дивизията Владимир Кличко през миналата година, все пак смята, че Паркър ще бъде доста по-лек, отколкото е бил в последната си среща, с намерението да бъде доста по-подвижен от него.

"Да, Паркър ще разчита много на движението по ринга, защото говорих толкова открито за двубоя ми с Владимир Кличко и за това как неговото движение беше перфектно. Знам, че те гледат тази среша много, за да се опитат да намерят слабостите ми. Вероятно ще се опитат да копират това, което Кличко направи", добави британската суперзвезда.

Предстоящата обединителна среща между Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър ще се проведе идната събота вечер (31-ви март) на стадион "Принсипалите" в Кардиф, Уелс и ще бъде предавана директно в каналите на DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA от 22:30 часа българско време.