В света на бокса, както и в много други спортове, не всички участници в мачовете получават огромни суми, за да се качат на ринга, но това не пречи на най-добрите и известни боксьори да бъдат неприлично богати.

Техните годишни приходи нарастват не заради средствата, които те получават, за да се качат на ринга, а заради различни други неща, които те вършат извън ринга.

Нека списъкът с най-богатите боксьори да послужи като доказателство за това:

5. Витали Кличко

Украинецът Витали Кличко е бивш световен шампион в тежка категория, а в момента изпълнява длъжността на кмет на украинската столица Киев. По време на своята професионална боксова кариера той се би 47 пъти, губейки само два пъти и нокаутирайки 41 от неговите опоненти.

Трикратният световен шампион държеше титлата на Световния боксов съвет (WBC) в продължение на 1891 дни, което е вторият най-дълъг шампионски период в историята (след Лари Холмс, който държи титлата в продължение на 2011 дни).

Според списание "The Richest", Кличко разполага с около 65 милиона долара.

4. Мани Пакиао

Мани Пакиао, известен още като Пак-Мен, се смята за един от най-добрите боксьори в историята на бокса. Както и неговият украински колега, той също така избра политическа кариера, като в момента изпълнява ролята на сенатор в родината си Филипини.

Докато е активен на ринга, Пакиао става единственият световен шампион в осем различни категории в историята на бокса. Освен с бокс, той също се занимава и с актьорско майсторство и пеене.

Според списание "The Richest", Пакиао разполага с около 190 милиона долара.

3. Оскар Де Ла Оя

Наричан още "Златното момче", Оскар Де Ла Оя има впечатляваща боксова кариера. Той печели първият си златен олимпийски медал в Барселона през 1992-ра година, а след това на професионалната сцена печели световни титли в шест различни категории от лека до средна.

От 45-те си боксови срещи той печели 39 (30 с нокаут).

Според списание "The Richest", Де Ла Оя разполага с около 200 милиона долара, спечелени предимно от собствения му бизнес с промоутърската компания "Golden Boy Promotions".

2. Джордж Форман

Въпреки че той се оттегли от света на бокса преди вече повече от четири десетилетия, Джордж Форман все още е един от най-богатите боксьори в историята на спорта.

"Големият Джордж" спечели две световни титли и олимпийско злато по време на своята кариера и може би е най-известен със своята ожесточена боксова среща с Мохамед Али в Киншаса, Заир през 1974-та година.

Извън ринга, Форман е автор и предприемач, който похарчи голяма част от парите, които спечели чрез бокс, за да финансира компанията InventHelp, която стои зад най-големите изложения за изобретения в САЩ.

Според списание "The Richest", Форман разполага с около 250 милиона долара.

1. Флойд Мейуедър

Със своите около 565 милиона долара, Флойд Мейуедър-младши е най-богатият боксьор в света.

Бивш професионален боксьор, понастоящем професионален боксов промоутър, Мейуедър спечели няколко титли в пет различни категории като активен боец, преди да се оттегли от спорта с перфектен рекорд от 50 победи (27 с нокаут) и нито едно поражение.