Дилиан Уайт нокаутира Дерек Чисора в 11-ия рунд на предколедното шоу, което се състоя на на боксовата гала вечер в “O2 Арина” в Лондон. По този начин 30-годишният победител на практика хвърли ръкавицата към световния шампион Антъни Джошуа и е най-вероятният негов съперник през април. Зрителите станаха свидетели на увлекателна битка със страховит финал и ще бъде интересно да се види колко далече може да стигне Уайт. За Чисора това е още един удар по реномето му, но той се би смело като лъв.

Уайт успя да нокаутира Чисора с убийственото си ляво кроше в предпоследния 11 рунд. Така той спечели за втори път срещу този съперник, след като преди две години го победи по точки. Чисора не успя да се изправи повече от минута, след като бе пратен на земята, но за щастие нямаше усложнения за него.

Освен всичко друго Дилиан защити Сребърната титла на Световния боксов съвет, както и Международната титла на Световната боксова организация, които бяха заложени в днешния сблъсък.

До 11-ия рунд боят бе много равностоен, като дори Чисора имаше предимство в две от съдийските карти (95:94, 95:94, 94:95) и то при положение, че бе наказан с две точки от съдията на ринга - една за удари под кръста и една за удар с лакът.

Чисора започна мощно мача, но още в първия рунд Уайт демонстрира най-силните си качества и отговори моментално със силно кроше, което разклати съперника. До края на първия рунд последва още една успешна атака на Уайт.

Удряйки много интензивно Чисора успя да придобие надмощие във втория рунд.

Но постепенно краката и белите дробове на Чисора започнаха да му здават все по-трудни въпроси, тъй като Уайт го налагаше като ураган и то много системно. Ударите на 30-годишния боксьор изглеждаха като тропическа буря.

В петия рунд Чисора разклати Уайт с мощно кроше, но ударът не попадна чисто и Дилиан успя да запази баланс.

След вихрушката в началните рундове в шестия темпото спадна, от което сякаш по-добре се възползва Уайт, който започна да отговаря по-успешно на атаките на Делбой. В седмия двамата започнаха бясна размяна на удари, които със сигурност затрудниха съдиите с решението кой заслужава повече рунда. В осмия Чисора бе наказан с отнемане на точка от рефера на ринга заради няколко удара под пояса на съперника. Уайт пък постепенно започна да взима инициативата.

В деветия Чисора тръгна напред в опит да компенсира отнетата точка и скоро притисна Уайт до въжетата с няколко мощни десни крошета. В края на рунда обаче Дилиан контраатакува добре и също приклещи Делбой в ъгъла. В следващия Уайт изглеждаше по-свежият боксьор и направи по-чистите атаки, докато Чисора сякаш привърши силите си.

В 11-ия рунд проблемите за Дерек продължиха. При един клинч Чисора удари с лакът Уайт и получи второ наказание. Минута преди гонга преди последния рунд Дилиан намери по брутален начин с лявата ръка лицето на съперника и това бе краят на боя. Известно време след края Чисора остана неподвижен на земята, но за щастие скоро се изправи с помощта на хора своя щаб.

Сега всички погледи ще бъдат вперени към датата 13 април, когато на „Уембли“ Антъни Джошуа ще трябва да се изправи срещу Дилиън Уайт.