Дионтей Уайлдър успя да защити титлата си от Световния боксов съвет (WBC) за девети пореден път. Американецът просна на ринга претендента Доминик Бризийл още в първия рунд, записвайки своята 41 победа в 42 мача, 40 от които са с нокаут.  Уайлдър има и едно равенство - срещу Тайсън Фюри преди няколко месеца.

Двубоят в зала „Баркли Сентър” в Бруклин продължи едва 137 секунди, преди Уайлдър да нанесе гръмотевичен десен прав в брадата на своя опонент, който се опита да се изправи, но реферът реши да прекрати срещата.

“Видях, че леко забави действията си. Когато го ударих с дясната си ръка за първи път, езикът на тялото му се промени. Когато си имал толкова много мачове, можеш да разпознаеш езика на тялото”, коментира след мача Уайлдър.

Преди седмица Уайлдър се закани, че иска едва ли не да убие своя противник на ринга. След мача в Ню Йорк той добави: „Тази вечер всичко за мен се получи. Знам, че се изговориха много неща през седмицата”.

След края на мача Уайлдър обяви, че реванш срещу Тайсън Фюри ще има, както и дългоочакван сблъсък с Антъни Джошуа. 

"Този реванш ще се случи, запомнете го! Както и другите големи битки ще се случат. Знам, че много от вас искат да знаят кога ще има мач между мен и Джошуа, но и това ще стане. Има разговори и с него, и с Фюри. Вратите не са затворени", категоричен бе Дионтей Уайлдър.