В техния дългоочакван реванш в "О2 Арена" в Лондон, Тони Белю (30-2, 20 КО) най-вероятно прекрати кариерата на световния шампион в две категории Дейвид Хей (28-4, 26 КО), след като го свали в нокдаун на три пъти, преди да го завърши в петия рунд.

В първата среща между двамата, която се проведе на същото място през март 2017 г., Белю поднесе една от изненадите на годината, спирайки чрез технически нокаут своя опонент в 11-ия рунд.

Хей се представяше добре в срещата, докато не претърпя тежко разкъсване на своя ахилес по време на 6-ия рунд. След този момент Белю пое цялата инициатива и в крайна сметка принуди треньора на Хей, Шейн Макгуиган, да хвърли бялата кърпа.

През изминалата вечер срещата отново започна по-добре за Хей, но след първия рунд всички позитивни неща за него приключиха. Във втората част Белю влезе в ритъм и буквално започна да се подиграва на своя съперник при всеки негов пропуснат удар.

В третия рунд Белю вдигна темпото доста повече и започна да изтощава своя опонент с движение по ринга. В същия рунд роденият в Ливърпул боксьор стигна и до два нокдауна, задълбочавайки проблемите пред Хей.

Впоследствие левият крак на лондончанина отново започна да му създава видими проблеми, превръщайки го отново в лесна мишена за Белю, който започна да го преследва доста по-агресивно.

Така срещата стигна до петия рунд, в който Белю свали Хей в нов нокдаун и въпреки че съумя да се изправи, бившият шампион в две категории беше засипан с нова канонада от удари, което принуди съдията да прекрати срещата, давайки нова победа с технически нокаут за Белю.

След края на срещата Белю направи прочувствено интервю, посвещавайки победата си на своя покоен зет.

"Загубих моя зет през август. Сега неговият баща е тук и се кълна, че той беше с мен тази вечер. Ашли, обичам те, приятелю. Той беше в съзнанието ми през цялото време и ми липсва ужасно много. Съкрушен съм, просто съм съкрушен", заяви Белю със сълзи на очи.

Хей пък призна превъзходството на своя опонент, като отрече възобновилата се контузия да е причината за слабото му представяне.

"Тони се боксира страхотно тази вечер, направи някои наистина умни неща. Той се боксира добре, а аз не, толкова е просто. Мислех, че съм достатъчно подготвен, за да го победя, но се оказа, че не съм. Тони е страхотен шампион. Това ли е краят за мен? Тази вечер не се чувствах добре, но не знам. Загубих от по-добрия боксьор, така че поздравления за Тони", заяви Хей.