Сабри Атай е един от топ бойците на Кърджали и именно затова ще оглавява събитието TFC 1, което ще се проведе в града на 17 август. Thracia Fighting Championship ще включва битки по правилника на ММА, бокс и кикбокса. Сабри е целеустремен да зарадва публиката в своя град и се е отдал изцяло на подготовката за предстоящия турнир.

"Настроението е отлично. Събуждам се всяка сутрин с нагласата да извоювам победа за моя роден град," споделя отдадеността си Сабри специално за MMA.BG. "Тренировките вървят добре, в момента се подготвям в Испания."

"Има доста зали тук, разнообразявам ги. На 22-ри летя обратно за България, където в София ще продължа подготовката с Антон Петров. Чувствам се перфектно и на 17-ти мисля да дам всичко от себе си за една атрактивна и зрелищна среща!"

Сабри ще се изправи в кикбокс двубой срещу опитния варненец Едуард Алексанян, който е шампион на национални първенства по бокс и карате киокушин, а впоследствие става и професионален състезател по кикбокс.

"Моят опонент е доста атрактивен боец - не е спирал да се състезава, раздвижен е и има високо темпо на игра, но аз съм по-силният и мисля да доминирам в двубоя. Радвам се, че ще имам възможност да покажа на какво съм способен срещу такъв опонент. Двамата харесваме боя, така че ще е достойна среща за гледане. Нека по-добрият да победи", заяви Атай.

Опитният Сабри е вицешампион по бойно самбо,  шампион в аматьорския ММА, както и с профи битки в ММА. В момента фокусът му е изцяло върху битката в TFC 1.

"За сега мисля само и единствено за TFC, защото за мен победата в Кърджали е много важна. Плановете ми след мача са да поддържам добра форма и да не спирам да тренирам за предстоящи битки", добави Сабри Атай.