Бившият световен шампион по бокс Флойд Мейуедър може да заработи 88 милиона долара от дебютния си бой в смесените бойни изкуства (ММА), съобщава Tokyo Sports.

41-годишният американец, който няма загуба на професионалния ринг, навръх Нова година на 31 декември ще се бие с 20-годишния японски кикбоксьор Теншин Нацукава в мач от турнир на ММА организацията RIZIN.

За участието си в състезанието Мейуедър ще получи хонорар в размер на 7 млрд. йени, около 61,8 млн. долара. От правата за излъчване на мача американецът ще заработи още около 3 млрд. йени (26,5 млн. долара). Правилата на срещата между него и японеца все още не са утвърдени.

Мачовете ще се проведат в "Саитама Супера Арена", която побира 37 000 зрители.

На професионалния ринг в бокса Мейуедър има 50 победи (27 с нокаут) и нито една загуба. В своя последен бой през юли миналата година (по правилата на бокса) той надви ММА боеца Конър Макрегър с технически нокаут в десетия рунд.

Неговият предстоящ съперник Теншин Насукава има четири победи в смесените бойни изкуства.

В последно време се говореше за възможен сблъсък между Мейуедър и носителя на пояса в Абсолютния боен шампионат (UFC) Хабиб Нурмагомедов, но ръководителите на шампионата опровергаха това и бяха категорични, че подобен бой може да се състои, но само по правилата на смесените бойни изкуства. /БГНЕС