Флойд Мейуедър преговаря с президента на Ultimate Fighting Championship (UFC) Дейна Уайт за преминаването си в света на смесените бойни изкуства, според дългогодишния коментатор и анализатор Джо Роган.

Бившият шампион по бокс в пет различни теглови категории се завърна от пенсия през август, за да победи суперзвездата на UFC Конър Макгрегър в боксова среща и с това да подобри перфектния си професионален рекорд на 50-0.

Мейуедър вече на няколко пъти загатва за потенциално преминаване към смесените бойни изкуства и Роган - близък приятел на президента на UFC Дейна Уайт, твърди, че преговорите между двете страни са в ход.

"Флойд говори за това. Има едно нещо, което мога да ви кажа. Дейна ми заяви, че Флойд наистина иска да сключи сделка с UFC", заяви Роган,

"Аз писах на Дейна: Флойд наистина ли говори за битка в ММА? А той ми отговори: Да, той е луд, казах му, че ще го убият, но той все още говори за това", разясни Роган.

В допълнение към твърденията на Роган, Мейуедър заяви по-рано този месец, че „може да направи един милиард долара", ако подпише договор с UFC за три или четири битки.

"Ако искам, мога да се завърна и да се бия в UFC. Мога да се бия в Октагона, да направя сделка за три или четири битки в клетката и да направя един милиард долара", каза Мейуедър.