Бившият световен шампион в пет различни категории Флойд Мейуедър-младши вярва, че потенциалната мегабитка в полусредна категория между Терънс Крауфорд (32-0, 23 КО) и Ерол Спенс-младши (23-0, 20 КО) ще се превърне в най-голямата среща в историята на бокса.

От момента, в които Крауфорд обяви преминаването си в полусредна категория, феновете започнаха да настояват за двубой между него и Спенс.

"Честно казано, мисля, че евентуална среща между Терънс Крауфорд и Ерол Спенс ще бъде най-големият двубой в историята на бокса. Тази битка ще привлече изключително много средства, но аз смятам, че този двубой трябва да изчака малко. Определено бих платил, за да го видя", заяви Мейуедър.

През миналата година Спенс пътува до Великобритания и спечели чрез нокаут срещата си с британеца Кел Брук, за да улови титлата на IBF в полусредна категория. Сега на Спенс му предстои двубой в родния град Далас, Тексас на 16-ти юни. Негов противник там ще бъде непобеденият задължителен претендент Карлос Окампо от Мексико.

Крауфорд пък постигна изключителен успех през 2017-та година, когато надделя чрез нокаут в третия рунд над Джулиъс Индонго, за да обедини цялата супер-лека категория, спечелвайки титлите на IBF, WBC, WBO и WBA. Преди този успех американеца отказа и носителя на златен олимпийски медал Феликс Диас.

След спечелването на всички тези титли Крауфорд обяви своето преместване в полусредна категория и веднага стана задължителен претендент на Светвната боксова организация в тази дивизия. Той трябваше да се изправи срещу шампиона на WBO Джеф Хорн на 14-ти април в Лас Вегас, но двубоят беше отложен, след като Крауфорд претърпя контузия на ръката по време на тренировъчния лагер. Сега срещата ще се състои на 9-ти юни, отново в Лас Вегас.