Американският боксьор с арменски корени Ванес "Кошамрът" Мартиросян (36-3-1, 21 КО) обеща да сътвори голямата изненада на 5 май, когато излиза срещу шампиона на WBC, IBF, IBO и WBA в средна категория Генади Головкин (37-0-1, 33 КО).

Ванес ще замести в тази среща мексиканската суперзвезда Канело Алварес, който беше наказан за шест месеца, след като даде два положителни допинг теста за забраненото вещество кленбутерол.

Роденият в Армения боксьор, обаче, не планира по никакъв начин да се бие като Канело, който използва много движения в първата среща с Головкин през септември миналата година, която завърши със спорно съдийско равенство.

"Не се страхувам от Генади. Повече от надъхан съм да се бия с него. Затова станах боец. Излизам за истинска война на ринга. И двамата с Генади обичаме битки в мексикански стил. И двамата сме корави и мощни, а за мен това е истински двубой. Няма да изляза на ринга, за да се боря да оцелея, ще се боря, за да спечеля", заяви Мартиросян.

"Нека видим как Генади ще реагира на боец, който не се отдалечава от него, след като е бил ударен. Брадичката на Генади ще бъде тествана по начин, по който аз бих искал да го направя", добави той.

Ванес говори и за случая, в който той беше задължителен претендент за титлите на Канело в супер-полусредна категория, но мексиканецът не прояви никакъв интерес да се бие с него. Тази ситуация е накарала Мартиросян да оспори смелостта на Канело, който към този момент, според него, е по-лесният съперник.

"Канело е по-лесен съперник за мен, отколкото Генади. Канело избяга от задължителната си защита срещу мен - това говори много за него, това всъщност показва всичко за него", завърши Ванес.