Северноирландската надежда в света на бокса Майкъл Конлан спечели шестата си професионална среща за само четири минути, след като два пъти прати в нокдаун унгареца Дейвид Берна в легендарната за бойните спортове зала "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк, САЩ.

Конлан (6-0, 5 КО), който е бронзов медалист от Олимпийските игри в Лондон през 2012-а година, свали на земята Берна със зловещ ъперкът в тялото още в откриващия рунд на срещата им. 26-годишният северноирландец повали своя опонент и в началото на втория рунд чрез мощно кроше в горна част на главата на унгареца. Въпреки това, Берна (15-3, 14 КО) съумя да се изправи, но поредна вълна от точни удари в главата на бившия световен шампион при аматьорите убеди съдията Еди Клаудио да прекрати срещата и да даде победата на Конлан чрез технически нокаут.

"Знаех, че именно това ще се случи. Той започна срещата агресивно, но аз успях да пласирам доста силен удар в тялото му, който го нарани сериозно. След това просто знаех, че ще го довърша. За мен да се бия на място като "Медисън Скуедър Гардън" е нещо специално. Сега обаче искам следващата ми среща да бъде в Ирландия. Ще напълня всеки един стадион в родината си", заяви Конлан след края на срещата.

Майкъл Конлан стартира своята кариера при професионалистите с четири поредни победи с нокаут, преди да спечели чрез съдийско решение срещу аржентинеца Луис Фернандо Молина в шеструндова среща през декември миналата година.

За Берна пък пова е трета загуба в последните му пет срещи. Преди това унгарецът бе горд притежател на професионален рекорд от 13 победи и 0 загуби. Освен от Конлан, Берна записа поражения от украинеца Олег Маляновки (22-0, 6 КО) и от американеца Тока Кан Клари (24-1, 17 КО).