Един от основните претенденти в тежка категория, Луис Ортис (28-1, 24 КО), очаква световния шампион на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО) да нокаутира шампиона на IBF, IBO, WBA и WBO Антъни Джошуа (21-0, 20 КО), ако двамата някога излязат на ринга един срещу друг.

В последната си среща Ортис сериозно нарани Уайлдър в седмия рунд, но американския боксьор се възстанови и повали кубинеца на два пъти в осмия, преди окончателно да го нокаутира в десетия рунд.

След като е почувствал мощта на Уайлдър, Ортис е убеден, че американецът ще нокаутира Джошуа за не повече от три рунда.

"Уайлдър ще нокаутира Джошуа за три рунда. Уайлдър е по-бързият и по-агресивен от двамата. Той най-вероятно има и по-здрава брадичка. Джошуа няма издържи на пробивната сила на Уайлдър", заяви Ортис.

"Владимир Кличко свали в нокдаун Джошуа, но Кличко в младите си години би довършил британеца в онзи момент. Уайлдър видя това и смята, че ще завърши Джошуа. Ей Джей няма да има отговор за стила на Уайлдър, за неговия луд и мощен подход, съчетан с добрата му брадичка", завърши опитният кубинец.

А що се отнася до самия Ортис, той ще се изправи срещу румънеца Разван Кожану (16-3, 9 КО) на 28-и юли в "Стейпълс Сентър" в Лос Анджелис, Калифорния.

Още по темата:

Окончателно: Джошуа брани поясите срещу Поветкин

Тони Белю: Фюри? Само Уайлдър може да победи Джошуа