Благой Иванов е поканил две велики фигури от българския спорт за предстоящия си двубой в UFC. Футболната легенда Христо Стоичков и един от символите на борбата ни ­Валентин Йорданов, се очаква да присъстват на UFC 238 в Чикаго на 8 юни, информира "24 часа".

В нея Багата ще премери сили с австралиеца Тай Туиваса, който е известен с прозвището "Бам Бам". Битките в клетка във Ветровития град ще се състоят в прочутата зала “Юнайтед център”. В нея играят мачовете си от NBA и NHL “Чикаго Булс” и “Чикаго Блекхоукс”. Арената, в която се е вихрил най­-великият баскетболист­ Майкъл Джордан, е с капацитет за малко над 20 000 зрители. 

За предстоящите битки в октагона обаче той ще е над 24 000, тъй като освен по трибуните публика ще има и под тях около клетката в центъра на залата. Билетите за галавечерта в Чикаго бяха пуснати в продажба на 5 април. Те се харчат много добре и залата със сигурност ще бъде пълна. Очаква се в нея да има много българи, тъй като в региона живеят доста наши преселници. 

Присъствие на единствения ни носител на “Златната топка” и трофея в КЕШ Стоичков и на олимпийския и седемкратен световен шампион Вальо Йорданов пък би нажежило още повече техните емоции при подкрепата за Багата. Това би дало допълнителни сили на Иванов, който след мачовете си винаги се намята с родния флаг и благодари на нашите привърженици в залата и на тези в родината. 

Иванов продължава подготовката си за сблъсъка с Бам Бам в Лас Вегас. Главният му треньор Хавиер Мендес се завърна в САЩ, след като бе в Русия заради ангажимент с местната звезда Хабиб Нурмагомедов. Багата ще замине за Чикаго в началото на юни. До момента българинът има 17 победи и 2 загуби на ММА ринга. Туиваса е с 8 успеха и 1 поражение.