Българската звезда в света на професионалния бокс Кубрат Пулев (25-1, 13 КО) се завърна в България, след като прекара известно време в германската столица Берлин, подготвяйки се за следващата си среща. 

На летището в София Кобрата говори за провалената среща с британеца Дилиан Уайт, за следващия си опонент и за победата на брат му Тервел в Чикаго, САЩ.

- Твоята среща с Дилиан Уайт се провали, какво предстои?
- Има много хора, които говорят, както и Уайт, който казваше, че съм страхливец, какво ли не. Имаше търг, който спечелихме, има правила, по които се играе. Няма какво да коментирам дали трябва да отида в Лондон или каквото и да е. Спечелили сме търга, те трябва да дойдат тук. Вземаме излъчването, организирането и казваме къде и кога да се играе. Има си правила на федерацията как да се извърши всичко, но в последния момент се извъртяха. 90 дни от търга трябваше да се проведе мачът, но те не искаха. Предлагаха ми преди търга да отида в Лондон да играя. Казах им, че същите пари, които ми дават, аз ги давам на тях да дойдат в София. Те отказаха. Ние, българите, не сме по-прости. Защо те да отказват, а аз да се съглася да отида в Лондон? Отидохме на търга, спечелихме, изненадахме ги всичките големи промоутъри, с по 20-30 години стаж, но всичко бе на наша страна и те отказаха. 

- Какво предстои сега?
- Те си организираха мач, сега ще видим IBF какво ще каже, водим преговори. До края на седмицата може би ще се реши. Трябва да има мач скоро, защото не съм играл повече от година. Въпросът е кой ще бъде противникът.

- Имаш ли претенции?
- От IBF ще назначат. Каквото кажат, това ще е. Имам очаквания, но не ви казвам, за да не ви подвеждам. Ако има нещо конкретно, ще ви кажа със сигурност. България ги стряска, аз ги стряскам, не искат да идват тук, страх ги е. Сега ще има нов противник и всичко ще се проведе наново.

Кубрат Пулев (25-1, 13 КО) не е излизал на ринга от 28-ми април 2017-та година, когато победи американеца Кевин Джонсън чрез съдийско решение в "Арена Армеец" в София. Преди това българина записа четири последователни успеха над Самуел Питър, Дерек Чисора, Морис Харис и Джордж Ариас. Единствената загуба в актива на родния боксьор дойде в края на 2014-та година от тогавашния властелин в тежка категория Владимир Кличко.